کد قالب کانون سبک زندگی چیست و چگونه می‌توانیم آن را تغییر دهیم؟

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 133
بازدید دیروز : 189
بازدید هفته : 9163
بازدید ماه : 9421
بازدید کل : 36176
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : جمعه 12 خرداد 1402

اولین بار آلفرد آدلر اتریشی، از روانشناسان بنام قرن گذشته، اصطلاح سبک زندگی را به کار برد و پس از او جامعه شناسان بسیاری، به این موضوع که سبک زندگی چیست، علاقه مند شده و…

Moshavereh

 

اولین بار آلفرد آدلر اتریشی، از روانشناسان بنام قرن گذشته، اصطلاح سبک زندگی را به کار برد و پس از او جامعه شناسان بسیاری، به این موضوع که سبک زندگی چیست، علاقه مند شده و بر روی آن تحقیقات گسترده ای انجام دادند. به مرور، پژوهشگران پی بردند که چرا هر فرد عادات غذایی، رفتاری و افکار خاص خود را دارد.

در واقع سبک زندگی هر فرد، به عوامل زیادی گره خورده و ما در این مقاله تلاش کردیم که علاوه بر معرفی این عوامل، نحوه تغییر از سبک زندگی ناسالم به سالم را نیز توضیح دهیم. همراه رشدانا باشید.

 

سبک زندگی چیست؟

Life Style  مفهومی گسترده است که تعیین یک چارچوب دقیق برای آن تقریبا دشوار است. کارشناسان حوزه های مختلف علوم انسانی، لایف استایل را مجموعه رفتارها و فعالیت های یک فرد می‌دانند که در طول عمر و به صورت روزانه، انجام می‌دهد. البته الگوی خاصی در انجام این رفتارها وجود دارد که متأثر از افکار، باورها، ارزش ها، محیط زندگی و تربیت فرد است.

سبک زندگی چیست

انواع سبک زندگی را بشناسید

در ادامه توضیح می‌دهیم که سبک زندگی شما و یا هر فردی که می‌شناسید، برگرفته از یک سری عوامل مختلف است. برخی از کارشناسان، سبک زندگی را به انواع مختلفی تقسیم کرده اند که سبک زندگی سالم و ناسالم، یکی از مهم‌ترین انواع این تقسیم بندی ها است.

 

سبک زندگی سالم و ناسالم

بهتر است بدانید که سبک زندگی هر فرد، بر عادات، پوشش، روابط اجتماعی، تغذیه، پیروی از مد و سایر مؤلفه‌های زندگی او تأثیر به سزایی دارد. در اینجا با بیان یک مثال ساده، کاملا متوجه می‌شوید که سبک زندگی چیست. فرض کنید برای اولین بار به منزل فردی که به تازگی با او آشنا شده اید، دعوت می‌شوید. شما دو نفر، طی چند تجربه مشترک، به این نتیجه رسیده‌اید که می‌توانید دوستان خوبی برای هم باشید.

هنگامی که وارد منزل او می‌شوید، از چیدمان منزل و نحوه پذیرایی او، به سبک زندگی او در زمینه توجه به سلامت جسمی، تغذیه و نحوه برقراری ارتباط او با دیگران پی می‌برید. همچنین، مواد غذایی داخل یخچال دوستتان، نشان دهنده این است که تا چه حد به زندگی سالم و سلامت جسمی خود و خانواده اش اهمیت می‌دهد.

در مورد خود شما هم همین طور است. کیفیت خوابتان نشان دهنده سبک زندگی سالم یا ناسالم شما است. یعنی اگر خواب کافی ندارید و در طول روز دچار خستگی مفرط، بی حالی و کسالت هستید؛ نشان دهنده این است که به ورزش، تغذیه سالم و حتی سلامت روان خود اهمیت کمی می‌دهید و متأسفانه دارای سبک زندگی ناسالم هستید.

در واقع، ما در این مثال‌های ساده، گستره سبک زندگی و عوامل متعدد تأثیرگذار بر آن را خاطر نشان کردیم.

 

 

سبک زندگی ما چگونه شکل می‌گیرد؟

بهترین پاسخی که برای این سؤال وجود دارد، گفته های آلفرد آدلر و همکاران او است. آن ها متوجه شده بودند که این موارد، بنیان سبک زندگی افراد یک جامعه را تشکیل می‌دهند:

  • وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده
  • وضعیت ظاهری و جسمانی فرد
  • دیدگاه یا نوع نگرش والدین به جنبه های مختلف زندگی
  • جنسیت فرد

بنابراین، شما با داشتن این ۴ مؤلفه (و چندین عنصر مهم دیگر به زعم جامعه شناسان، مانند دین)، سبک زندگی کاملا متفاوتی با سایر افراد دارید. نکته جالب توجه این است که تمام مؤلفه‌های بالا، باعث می‌شوند که نحوه نگرش شما نسبت به خودتان، مشکلات زندگی، جنس مخالف، اهدافتان، دیگران و به طور کلی نحوه نگرشتان نسبت به جهان و زندگی، شکل بگیرد.

سبک زندگی چگونه شکل می گیرد

مهم ترین ویژگی های سبک زندگی

  1. سبک زندگی شامل الگوهای رفتاری (مثل ورزش کردن) و همچنین، الگوهای فکری (مثل تفکر خودبرتر بینی) است.
  2. سبک زندگی راهی است برای تحقق اهداف و برخورد با چالش های زندگی.
  3. به گفته آدلر، سبک زندگی هر شخص، منحصر به فرد و خاص خود او است.
  4. هرچند سبک زندگی، مختص هر فرد است اما خلاقیت ها و انتخاب های شخص، درکنار اجتماعی که در آن زندگی می‎ کند نیز اهمیت دارند.
  5. نوعی شیوه ثابت از زندگی است. یعنی شخص با همان الگوهای فکری که اشاره کردیم، رفتار ثابت و قابل پیش بینی خواهد داشت. (مثلا شما با الگوی فکری من لاغر نمی‌شوم، همچنان به خوردن غذاهای پر کالری ادامه می‌دهید.)

 

چه عواملی باعث تغییر سبک زندگی ما می شوند؟

گفتیم که لایف استایل، از نحوه لباس پوشیدن تا انتخاب شغل را تحت الشعاع قرار می‌دهد. بنابراین در ادامه، به موارد مهمی که در زندگیتان وجود دارد و با کمک گرفتن از آن‌ها، می‎‌توان سبک زندگی را تغییر داد، اشاره می‎‌کنیم.

 

برنامه ریزی

برنامه ریزی از آن دسته موضوعاتی است که توجه نکردن به آن باعث می‌شود زندگیتان به سمت شکست، پیش برود. در سبک زندگی سالم، برنامه ریزی، مشخص کردن زمان و نحوه انجام کارها از اهمیت زیادی برخوردار است.

تغذیه

همین امروز امتحان کنید! بله، تغییر در تغذیه و مواد خوراکی مصرفی روزانه را امتحان کنید و از نتایج شگفت انگیز تأثیر تغذیه سالم بر مغز و افزایش بازدهی کارهایتان شگفت زده شوید.

نحوه تفکر و نگرش

اگر جهان را مکانی وحشتناک، تاریک و غم انگیز بدانید، به همین ترتیب زندگی اندوهناکی هم دارید. بنابراین، تغییر در نوع نگاه به مسائل و مشکلات زندگی باعث تغییر در شیوه زندگیتان می‌شود. تفکر خلاق و تفکر انتقادی در این قسمت کمک بسیاری به بهبود سبک زندگیتان می‌کند.

ناگفته نماند که عناصر دیگری در تغییر سبک زندگی شخصیتان دخیل اند. مواردی مانند: نحوه لباس پوشیدن، گرایشات مذهبی و اخلاقی، روابط فردی و اجتماعی، ورزش کردن و حتی چیدمان منزل یا محل کار.

یادگیری مهارت های نرم

در صورت فراگیری مهارت های نرم می‌توانید به صورت موثرتری از دانش و تخصصتان استفاده کنید. همچنین این مهارت ها باعث بهبود تعامل شما با اطرافیانتان شده و به دلیل اینکه از فعالیت های شغلی و تحصیلی خود لذت بیشتری می برید، باعث می شود سبک زندگی شادتری را تجربه کنید.

تغییر سبک زندگی

 

بهترین سبک زندگی را چگونه تشخیص دهیم؟ 

آنچه در تشخیص یهترین سبک زندگی مهم است، توجه به ویژگی های شخصیتی، علائق، محدودیت‌ها و حتی محیطی است که در آن زندگی می‎‌کنید. بدون شک، فردی که در یک شهر کویری و گرم و خشک زندگی می‌کند، نحوه پوشش و تغذیه او متناسب با همان منطقه جغرافیایی است. از همین رو، برای دست یافتن به بهترین سبک زندگی، بایستی به همه جوانب و ابعاد زندگیتان توجه کامل داشته باشید و هیچ کدام از عوامل مؤثر بر شکل گیری سبک زندگی را نادیده نگیرید.

 

آنچه در این مقاله آموختیم

در توضیح این موضوع که سبک زندگی چیست، به پژوهش‌های آلفرد آدلر، روانشناس اتریشی اشاره کردیم. گفتیم که سبک زندگی هر فرد متأثر از افکار، نگرش‌ها، عادات و حتی نوع نگرش والدین او است.

بنابراین، برای تغییر سبک زندگی و بهبود آن، بایستی به تمامی ابعاد شکل دهنده سبک زندگی خود، توجه کنید و به هیچ عنوان خود را در مقام مقایسه با سایرین قرار ندهید. ویژگی‌های تربیتی و شخصیتی شما، منحصر به خود شما بوده و این گونه منجر به تفاوت لایف استایل شما با دیگران خواهد شد.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. به نظر شما اهمیت سبک زندگی در سلامت روان و به طور کلی در روند زندگی هر فرد چیست؟ نظرات عالی خودتان را با ما مطرح کنید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: سبک زندگی
برچسب‌ها: سبک زندگی