حماسه پانزده خرداد با عاشورای حسینی
پانزده خرداد در تاریخ ملت سرفراز ایران یک نقطه عطف فراموش نشدنی است و برای نهضت اسلام این ملت نیمه خرداد نقطه تحول بزرگی بوده است. در نیمه خرداد 1342 ماموران رژیم شاه به دستور اربابش آمریکای جنایتکار اقدام به دستگیری بزرگ مرجع دین، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی - سلام الله علیه - در قم نموده، و سپس معظم له را به تهران منتقل کردند، حرکت غیرعاقلانه رژیم شاه باعث شد که مردم علاقه خود را در حمایت از اسلام و نیابت عامه ولی الله اعظم - روحی له الفداء - نشان دهند. آن روز مردم شهرهای مختلف ایران همچون تهران، قم، مشهد، اصفهان، شیراز، ورامین و ... به پشتوانه امام خمینی - رحمة الله علیه - به خیابانها ریختند و در برابر جلادان تا ندان مسلح شاه با ست خالی ایستادند و پیوند ناگسستنی خویش را با امامشان و روحانیان فداکار و همیشه در صحنه به اثبات رساندند.
ماموران شاه در روز پانزده خرداد هزاران نفر از مردم را به خاک و خون کشیدند و خون مردم مظلوم و مدافع اسلام را در خیابانها و کوچه ها جاری ساختند، آنان هم با صلابت تمام به عشق حمایت از اسلام شربت شهادت نوشیدند، و همزمان با عاشورای حسینی حماسه ای دیگر آفریدند و برای همیشه تاریخ جاودانگی نام خویش را با سالار شهیدان اباعبدالحسین - علیه السلام - و یاران جان بر کف او پیوند زدند، روزنامه های آن روز در باره پانزده خرداد و شهیدان به خون غلطیده آن و پایداری ملت مقاوم و رهبری نهضت اسلامی نوشتند:
وای بر آن تندباد نیمه خرداد کانهمه سرو بلند را ز بن افکند ننگ به جلاد، آن پلید که ری را کرد به خون شهید سرخ چو یا کند مویه بر آن کشتگان دشت ورامین سجده بر آن مردمان پاک خردمند
و در روزنامه «فریاد» بعد از پانزده خرداد چنین آمد:
آیة الله خمینی آیة اللهی تو راست مرجع تقلید مائی حق خون خواهی تو راست ما درودت می فرستیم و سلامت می کنیم (1) روزگار تلخ را شیرین به کامت می کنیم لکه ناحق بر پیراهن پاکت زدند ما مسلمانان بری از اتهامت می کنیم بر علی سوگند و بر جان شهیدانش قسم شاه را ما عاقبت روزی غلامت می کنیم
بعد از پانزده خرداد 42 مراجع تقلید شیعه در ایران و نجف و ... به دنبال نهضت اسلامی امام خمینی(ره) آن امام را با بیانیه های خویش یاری دادند و همین سبب شد که پانزده خرداد به رهبری امام(ره) سرمنشا آغاز انقلاب اسلامی و برکات فراوان آن گردد.
امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سالروز پانزده خرداد سال 58 در میان مدرسه مبارکه فیضیه فرمودند:
پانزده خرداد چرا به وجود آمد؟ و مبدا وجود آن چه بود؟ در دنباله آن در سابق چه بود؟ و الآن چیست؟ و بعدها چه خواهد بود؟
پانزده خرداد را بشناسید و مقصد پانزده خرداد را بشناسید و کسانی که پانزده خرداد را به وجود آوردند بشناسید ... مخالفین پانزده خرداد و مقصد پانزده خرداد را بشناسید.
پانزده خرداد از همین مدرسه - فیضیه - شروع شد عصر عاشورا در همین مدرسه اجتماع عظیمی بود و بعد از اینکه صحبتهایی و افشاگریهایی شد، دنباله آن منتهی به پانزده خرداد شد.
پانزده خرداد برای اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدایت اسلامی و راهنمایی روحانیت و همین جمعیتها که الآن اینجا هستند. اینها بودند که پانزده خرداد را به وجود آوردند همین صنف جمعیت بودند که پانزده خرداد را به وجود آوردند و همین صنف جمعیت بودند که کشته شدند. همین طبقه از افراد اسلامی که برای اسلام قیام کردند و هیچ نظری جز اسلام نداشتند. و از همین جمعیت که مقصدی غیر از اسلام ندارند امید آن است که تعقیب کنند و نهضت ما را به ثمر برسانند. (2)
سالروز قیام پانزده خرداد 42
آنان (استکبار و ایادی آن) از بزرگداشت پانزده خرداد وحشت دارند، چون این روز بزرگ تاریخ سرآغاز شکوفایی اسلام و استقلال و آزادی ملت است، در سایه اسلام است که استقلال به معنای واقعی آن و آزادی به معنای منزه آن تحقق می یابد. روز پانزده خرداد در عین حال که چون عاشورا روز عزای عمومی ملت مظلوم است روز حماسه و تولد جدید اسلام و مسلمانان است. بزرگداشت روز حماسه آفرین پانزده خرداد بزرگداشت ارزشهای انسانی در طول تاریخ است همان سان که بزرگداشت روز سرنوشت ساز عاشورا بزرگداشت اسلام و قرآن کریم است. ملت شریف ما، بلکه ملتهای مظلوم، از هر چه غفلت کنند از این روز الهی نباید غفلت کنند.
عاشورا با «نه » خود یزیدیان را در طول تاریخ نفی کرد و به گورستان فرستاد، پانزده خرداد پهلویان و پهلوی صفتان و ابرقدرتها را مدفون کرد. (3)
پی نوشتها:
1- بررسی و تحلیلی از نهضت امام خمینی(ره)، ج 1، ص 162.
2- بخشی از بیانات امام خمینی(ره) به مناسبت پانزده خرداد (15/3/58) صحیفه نور، ج 7، ص 53.
3- بخشی از پیام امام خمینی(ره) به مناسبت قیام 15 خرداد (15/3/63)
نظرات شما عزیزان: