پرسشهای اخلاقی از میرزای تبریزی (2)
جوانى هستم كه در نظر دارم با برنامه ريزى دقيق ان شاء اللَّه آينده اى روشن همراه با معنويت داشته باشم، نصيحتى بفرماييد؟
فرزندم! خدا را شاكر باش كه در سن جوانى به دنبال سعادت دنيا و آخرت هستى. ابتدا سعى كن مسائل شرعى خود را خوب فرا بگيرى و همراه با درس خواندن، در جهت تهذيب نفس گام بردارى. سعى كن كارى را براى آينده خود در نظر بگيرى كه خدمت مؤمنين در آن باشد. در تمام لحظات زندگى، به اهل بيت(عليهم السلام) متوسل باش و با دوستانى هم صحبت شو كه شما را به سوى معنويت ارشاد كرده، و خود نيز ملتزم به انجام تكاليف شرعيشان باشند. فرزندم! قدر جوانى خود را بدانيد، جوانى زودگذر است، كارى كنيد كه از اين دوره زندگى نهايت استفاده را ببريد. دقت در تكاليف شرعى، در رأس همه امور است. موفق باشيد.
جوانى هستم كه به نصيحت شما احتياج دارم!
بسمه تعالى; به شما توصيه ميكنم كه قدر جوانى خود را بدانيد كه نيروى جوانى زودگذر است، و مراقب باشيد كه عمر و جوانى، در امور بى اهميت تلف نشود. و شما را به رعايت تقوا و تحفظ بر نمازها، به خصوص نماز اول وقت سفارش ميكنم، اميدوارم كه با سعى و تلاش در فراگيرى علم و مراعات مسائل شرعيه به مراتب عاليه نائل گرديد، واللّه الموفق.
با توجه به اينكه جوان هستم مرا نصيحتى بفرماييد؟
بسمه تعالى; سعى كنيد كه همواره ياد خداوند متعال و قيامت را در دل خود زنده بداريد و از معاشرت با اشخاص و انجام كارهايى كه دل را سياه كرده و مانع از كسب توفيق ميشوند بپرهيزيد; از مجالس معصيت اجتناب كرده و عمر خود، كه گرانبهاترين سرمايه شماست را تباه نكنيد، والله الموفق.
اينجانب دانش آموز سال دوم راهنمايى هستم، خواهشمندم من را نصيحت فرماييد تا بتوانم موفق باشم، ان شاء الله تعالى.
بسمه تعالى; سعى كنيد با توجه به فرامين پروردگار متعال و توسل به پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) و ائمه اطهار(عليهم السلام) در انجام واجبات، دورى از گناهان و توجه به روز حساب، كوشا بوده و ايمان خود را بيمه سازيد. با يادگيرى علوم و تخصص، به جامعه مسلمين خدمت نماييد و در جهت عزت اسلام و مسلمين تلاش كنيد و از معاشرت با دوستان مشكوك و ناشناخته پرهيز نماييد كه شخص، به دوستانش شناخته ميشود. خداوند به شما توفيق بيشتر عنايت فرمايد، واللَّه الموفق والمعين.
چه راهى را انتخاب كنيم تا بتوانيم در آخرت رستگار باشيم؟
بسمه تعالى; شاكر باشيد كه خدا اين توفيق را به شما داده كه به دنبال رستگارى هستيد. با چنگ زدن به حبل متين اهل بيت(عليهم السلام) و توسل به آنان سعى كنيد كه رضايت آنها را در هر كارى جلب نماييد كه رضايت آن بزرگواران، رضاى خداست و از تهذيب نفس غافل نباشيد و از تعاليم اهل بيت(عليهم السلام) الهام بگيريد. خود را متخلق به اخلاق حسنه نموده و تكاليف شرعى خود را با دقت انجام دهيد، والله المسدّد.
نصيحت بفرماييد مسائل شرعى را تا چه حد ياد بگيريم؟
بر هر مكلفى واجب است مسائل شرعى خود را، كه به آن مبتلا است ياد بگيرد و هر مسئله اى را كه نمى داند سؤال كرده و يا به رساله عمليه رجوع كند، و سعى كند هر روز مسئله اى جديد ياد بگيرد. از همان سن جوانى بايد به فراگيرى مسائل شرعى اهتمام ورزيده تا خداى ناكرده بعداً متوجه نشود كه اعمالى كه انجام داده اشكال داشته و سرانجام به مشقت بيفتد. طلاب بايد مسائل شرعى را به خوبى فرا بگيرند و آنها را به درستى به مردم منتقل كنند و در هر فرصت ممكن در مجلس عوام، بعضى مسائل متبلا به را مطرح كنند.
نظرات شما عزیزان: