وکیل طلاق کیست و چه وظایفی دارد؟
انتخاب وکیل طلاق
وکیل طلاق کیست؟راهنمای انتخاب وکیل طلاق
بالا رفتن آمار طلاق در جوامع امروزی باعث شده شاخه ای بسیار تخصصی در دعاوی خانواده و طلاق به عنون وکیل طلاق ایجاد شود. هنگام طلاق با موارد قانونی متعدد از جمله روش دریافت مهریه ، حق حضانت فرزند ، دریافت نفقه و غیره مطرح می شود که نیاز به تخصص و تجربه وکیل برای به نتیجه رسیدن درست پرونده طلاق را ایجاب میکند.
وکیل طلاق میتواند به صورت تخصصی ، در دعاوی خانوادگی از جمله طلاق ، وکالت را به عهده گرفته و به نیابت از موکلش در دادگاه حاضر شود. وظایف وکیل طلاق وابسته به مواردی است که موکل برای انجام آن ها ، به او وکالت داده باشد.
وکیل طلاق هم مانند سایر وکلای دادگستری باید در رشته حقوق درس خوانده باشد و در آزمون کانون وکلا قبول شده باشد و دوره کارآموزی را گذرانده و پروانه وکلات داشته باشد .
طلاق گرفتن یک مساله قانونی است که ریزه کاری های زیادی دارد و کاملا تخصصی است بنابراین بهتر است پرونده طلاق خود را به یک وکیل مجرب در این زمینه بپردازید تا بتوانید به بهترین شکل ، مسئله را حل و فصل کنید.
در ادامه مقاله درباره وظایف وکیل طلاق و این که چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنید صحبت میکنیم. در این مقاله به شما می گوییم وکیل طلاق کیست ، وظایف وکیل طلاق چیست و در نهایت به این سوالتان پاسخ می دهیم که چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم.
وکیل طلاق کیست
وکیل طلاق کیست؟
در قانون 656 مدنی آمده است ، وکالت عقدی است که در آن یکی از طرفین ، طرف دیگر را برای انجام امری ، نایب خود میکند. وکالت از جمله عقود است و انعقاد آن وابسته به ایجاب از سمت موکل و قبول از سمت وکیل است. کسی که عهده دارد وکالت به نیابت از موکل می شود ، وکیل است.
وکیل طلاق ، شخصی است که بعد از گرفتن پروانه وکالت ، به صورت تخصصی در زمینه امور حقوقی خانواده قبول وکالت می کند و در قبال دستمزد معین در حدود موضوع وکالت برای تامین منافع موکل خود اقدام میکند.
وکیل طلاق علاوه بر پیگیری پرونده طلاق موکل خود میتوانید به حقوق مالی مولک و حضانت فرزندان هم رسیدگی نماید.
وظایف وکیل طلاق
وظایف وکیل طلاق
وظایف وکیل طلاق محدود به اختیاراتی می شود که موکل طبق قرارداد وکالت به او اعطا میکند.
وظایف وکیل طلاق میتواند شامل ثبت دادخواست طلاق ، حضور در جلسات دادگاه ، درخواست تجدید نظر خواهی ، واخواهی ، فرجام خواهی و اعاده دادرسی نسبت به رای صادره یا هر امر دیگری که مورد نظر موکل است ، باشد.
مهم ترین وظیفه وکیل طلاق ارائه مشاوره حقوقی است و در مواردی که فرد تمایلی به حضور در جلسات دادگاه نداشته باشید ، وکیل می تواند به جای او در دادگاه حاضر شود.
حدود اختیارات وکیل پایه یک دادگستری را موضوع وکایت و اختیاراتی که موکل به او میدهد ، تعیین می شود. بر همین اساس وظایف وکیل طلاق میتواند به موارد زیر تقسیم شود :
• دادن مشاوره حقوقی به موکل
• تنظیم دادخواست ، لایحه و شکایت درباره موضوع وکالت و ثبت دادخواست برای شروع فرایند دادرسی.
• حاضر شدن در جلسات دادرسی به نیابت از موکل تا اتمام دادرسی و رسیدگی به تجدید نظر خواهی ، واخواهی ، اعتراض فوق العاده به آرا در صورت اجازه داشتن از سوی موکل
حاضر شدن در مراجع قضایی و شبه قضایی ، نهاد های داوری ، مراجع غیر دولتی و دولتی برای انجام موضوع وکالت
چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم
پیدا کردن یک وکیل طلاق خوب و با تجربه میتواند نقش مهمی در سرانجام پرونده طلاق ایفا کند. سپردن پرونده طلاق به وکیلی که در این زمینه تجربه کافی ندارد و حوزه تخصصی فعالیت او محسوب نمی شود میتواند منجر به ضررهای مالی زیاد و عدم حصول نتیجه شود.
یکی از بهترین روش ها برای پیدا کردن وکیل طلاق خوب ، پرسیدن از کسانی است که پرونده مشابه پرونده ما داشته اند از وکیل برای حل پرونده خود استفاده کرده اند.
میتوانید لیست وکلا را از طریق سایت کانون وکلا به آدرس icbar.org و سامانه جستجوی وکیل قوه قضائیه به آدرس 23055.ir پیدا کنید.
در صورتی که وکیل شما از طریق دوستان و آشنایان به شما معرفی شده ، از طریق سامانه عدل ایران ، وضعیت داشتن پروانه وکالت ، وکیل انتخابی خود را استعلام کنید.
بعد از انتخاب وکیل بهتر است یک جلسه مشاوره حقوقی ، به صورت تلفنی یا حضوری با او داشه باشید و نظراتش را راجع به موضوع پرونده بشنوید و در صورتی که توانست شما را متقاعد کند که توانایی لازم برای رسیدگی به پرونده شما را دارد ، قرارداد وکالت را با او منعقد کنید.
گردآوری : بخش زناشویی بیتوته
نظرات شما عزیزان: