کد قالب کانون انقلاب کردیم که....؟

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1583
بازدید دیروز : 189
بازدید هفته : 10613
بازدید ماه : 10871
بازدید کل : 37626
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 12 بهمن 1402

انقلاب کردیم که....؟

آیا تا به حال این سوال به ذهنتان رسیده، اینکه چرا انقلاب کردیم؟

سوال

آیا به نظر شما بسته به اینکه  از چه نسلی باشید( اول، دوم ویا سوم) پاسخ شما با سایر ین متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال پاسخ شما به عنوان یک نسل اولی که انقلاب را درک کرده با یک نسل سومی که چند سال بعد از 22 بهمن 57 به دنیا آمده متفاوت خواهد بود؟

میان خود نسل ها چطور، به نظر شما پاسخ افراد یک نسل با هم متفاوت خواهد بود؟ اگر تفاوت دارد این تفاوت ها برای چیست؟

در دهه پنجاه که اوج مبارزه با رژیم شاهنشاهی بوده است، گروه های متفاوت با انگیزه های گوناگون در خط مبارزه با رژیم قرار داشته اند و هر کدام بسته به ایدئولوژی و اهدافشان شیوه خاص را برای مبارزه انتخاب می کردند برخی مبارزه مسلحانه، برخی از طرق فرهنگی و..... که امام خمینی(ره) به دلیل برتری ایدئولوژی و داشتن هدف والا و اسلامی توانستند خیل ملت را به سمت خویش جذب کنند و رهبری ملت را به عهده گرفتند.

 اما در کل آنچه در بیشتر گروه های مبارز مشترک بوده نفی سلطنت بوده و خواهان از میان برداشتن آن بودند.

مقام معظم رهبری:

مردم برای تحقق آرمان هایی انقلاب کردند؛ این آرمان ها عبارت بود از ساختن یک ایران آباد  و آزاد، داشتن مردم آگاه و برخوردار از عدالت اجتماعی، نجات از وابستگی و عقب ماندگی علمی و استبداد و قهری که آن روز بر این مملکت حکم فرما بود

اما مهمتر از نفی و هدف بعد از آن، به نظر می رسد این است که، بعد از این مرحله و از میان برداشتن قدرت استبدادی حاکم چه ایدئولوژی وچه جایگزینی را برای آن در نظر داریم.به عنوان مثال حضرت امام بر  لزوم بودن حکومت اسلامی تاکید داشتند.

در کنار همه عواملی که منجر به وجود یک انقلاب می شود از جمله، نارضایتی از وضع موجود، ایدئولوژی جدید، رهبری سازماندهی توده ها وبسیج توده ها و........، ایدئولوژی جدید از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا مردمی که از وضع موجود ناراضی اند به خاطر دست یابی به آرمان های مطلوب و تغییر شرایط حاکم دست به انقلاب خواهند زد تا از وضع  فعلی خود که مورد رضایتشان نیست رهایی یابند. حال اگر ایدئولوژی های مطرح شده در مقابل ایدوئولوژی های قبلی حرفی برای گفتن نداشته باشند. منجر به انقلاب و بسیج توده ها نخواهند شد.

در مقابل هر چه ایدئولوژی سخنانی نو داشته و به نیازهای درونی انسان بهتر پاسخ دهد فرصت بیشتری برای مطرح شدن و همراهی توده ها را دارد.

لنقلاب

مثلا انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر اصول اسلامی از جمله توحید، کرامت انسانی، و عدل در دورانی که غربگرایی، فساد و ظلم و استبداد در جامعه رواج یافته بود، توانست ملت ایران را در جهت رسیدن به این آرمان ها با هم بسیج کند. و وحدت کلمه را که رمز پیروزی و بقای انقلاب است را به وجود آورد.

مقام معظم رهبری در اینباره می فرمایند: (( یک نهضت بزرگ اگر بخواهد در میان مردم پا بگیرد؛ جا پیداکند؛ با قبول نخبگان و زبدگان جامعه مواجه شود، باید حرف و سخن نو به صحنه بیاورد و داشته باشد. باشعار مردم را جهارصباحی می شود در صحنه نگه داشت؛ اما  مبارزه بنیانی را با صرف شعارهای سطحی و پوک که در دهان بعضی ها می بینند نمی توان راه انداخت، بلکه برای آن مبارزه ودر صحنه نگه داشتن مردم، فکر لازم است؛ بریا پشتوانه  حرکت عظیم مردمی، یک سد و یک تکیه گاه مستحکم فکری لازم است. امام بزرگوار نهضت ما توانست این تکیه گاه مستحکم فکری را ازاسلام استخراج کند. ))

پیرامون چرایی انقلاب اسلامی ایران، علل زیادی توسط افراد مختلف بیان شده است؛ عللی چون علل اقتصادی، روانشناختی، فرهنگی و...... اما آنچه که با توجه به ایدئولوزی مبارزاتی امام خمینی (ره) به نظر می رسد قبل از هرچیز ایجاد حکومت اسلامی است که این خود مقدمه ای است برای بازگشت به کرامت انسانی و رسیدن به مراحل بعدی رشد و پیشرفت چون بهبود اوضاع اقتصادی، نظامی و ......

ایجاد استقلال و عدم تبعیت از استکبار، خودباوری، دستیابی به آزادی معنوی که خود مقدمه ای بر آزادی اجتماعی است همه و همه راهی است که ما را برای دست یابی به آرمان ها و ایدئولوژی های مطرح شده در اوایل نهضت اسلامی بیش از پیش یاری می رساند

مقام معظم رهبری درباره آرمان های انقلاب اینگونه می فرمایند: (( مردم برای تحقق آرمان هایی انقلاب کردند؛ این آرمان ها عبارت بود از ساختن یک ایران آباد  و آزاد، داشتن مردم آگاه و برخوردار از عدالت اجتماعی، نجات از وابستگی و عقب ماندگی علمی و استبداد و قهری که آن روز بر این مملکت حکم فرما بود. ))

ایجاد استقلال و عدم تبعیت از استکبار، خودباوری، دستیابی به آزادی معنوی که خود مقدمه ای بر آزادی اجتماعی است همه و همه راهی است که ما را برای دست یابی به آرمان ها و ایدئولوژی های مطرح شده در اوایل نهضت اسلامی بیش از پیش یاری می رساند.

انقلاب

بنابراین این نوع و سطح ایدئولوژی ها هستند که ماهیت و اهداف یک انقلاب را مشخص می کنند و موفقیت و یا ناکامی انان نقش به سزایی را ایفا می کنند.. ماهیت و ایدئولوژی انقلاب ما در اوایل نهضت توسط رهبران آن بیان شده و مورد استقبال مردم قرارگرفته و سرانجام به پیروزی رسیده است و آنچه در حال از اهمیت برخوردار است حفظ و کمک به مصون داشتن این اهداف از انحراف می باشد. این ایدئولوزی ها هم اکنون مطلوب جامعه بوده و حتی تاثیر آن را می توان بر آزادی خواهان در سایر جهان مشاهده کرد اما در این میان تفاوت هایی که در سطوح و اندیشه های مبنی بر چرایی انقلاب مطرح اند، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله فاصله گرفتن از آرمان ها و اهداف انقلاب، دنیاطلبی، گسترش اندیشه های متفاوت و تقابل رسانه ای انان و سعی بر تاثیر بر افکار عمومی، عدم تبلیغ درست پیرامون اهداف انقلاب و توضیح و تبیین این عوامل، گرایش جامعه به سمت توسعه با الگوی غربی و..... که دشمن بعد از ناکامی در جنگ نظامی، به شدت در پی این برآمده که با شبیخون فرهنگی و توسل به تکنیک های جنگ نرم سعی در ایجاد اینگونه عوامل در میان جامعه ایران کند.

انقلاب

 

پس نسل ها اگر چه برخی انقلاب را درک کرده و برخی سال ها پس از آن پا بر خاک این سرزمین نهاده اند اما طبق آنچه در عملکرد نظام مشاهده کرده و در روایاتی که در تاریخ به ثبت رسیده است، هنوز تازگی اشعار و متعالی بودن جایگاه انقلاب را به چشم خود خواهند دید. و خود را در میان وفاق اجتماعی دینی حس خواهند کرد و بر حفظ و تحکیم این وفاق و به تبع حفظ و پیشرفت این انقلاب که متعلق به خود آنان می باشد؛کوشش خواهند کرد.

 

وفاق اجتماعی دینی در ایران که به مثابه علتی برای انقلاب بوده و نه معلول آن از مواردی است که بر ما مشخص می کنند ملت آگاه ایران در پی ایجاد حکومت اسلامی، اجرای احکام اسلام و رسیدن تحت این پرچم به عدالت جهانی دست به انقلاب زده و اکنون نیز حامی و پشتیبان چنین آرمان هایی می باشند.

 

عطاالله باباپور

گروه جامعه و سیاست

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: مناسبتی