زندگینامه امام مهدی
امام زمان (عج)، حضرت مهدی بن الحسن بن علی بن محمد (ع)، در تاریخ 15 شعبان سال 255 هجری قمری در شهر سامرا، که در شمال بغداد و در حوزهٔ عراق واقع است، به دنیا آمدند.
امام مهدی (عج) در سن 5 سالگی پس از شهادت پدرش به امامت رسیدند و به عنوان امام دوازدهم شیعیان تعیین شدند.
القاب امام زمان (عج)
امام زمان یا مهدی در اسلام، به شخصیتی اشاره دارد که در باور ما شیعیان، او آخرین امام و یا مهدیانت است که به زودی پس از ظهور، جهان را به عدالت و سلامتی رهنمون خواهد کرد.
از القاب حضرت حجت در بین عامه مردم، علاوه بر امام زمان و مهدی، صاحب الزمان، وجه الله، قائم، منتظر، باقر و صدر نیز گفته میشود.
ایشان در نیمه شعبان، یکی از ماه های پر برکت به دنیا آمدند و و در احادیث بسیار به اعمال ماه شعبان و نیمه شعبان تاکید شده است. امام زمان توجه ویژه ای به حدیث کسا دارند.
امام زمان در سن بسیار کمی به دلیل شرایط سختی که پس از شهادت پدرشان برای ایشان بوجود آمده بود، مجبور شدند مخفیانه زندگی کنند و از ارتباط با مردم خودداری کنند.
اما به عنوان مهدی موعود، ایشان به زودی ظهور خواهند کرد و جهان را از ظلم و نابرابری نجات خواهند داد.
امام زمان که به عنوان نجاتدهنده بشریت شناخته شده است، ظهور خواهند کرد و در آخرالزمان، با کمک خداوند، دین حق را بر فساد و جهل غالب خواهند کرد.
چهره و سیمای امام مهدی
بحث در مورد صورت و چهره امام زمان، موضوعی است که در روایات مختلف وجود دارد و بسته به باورها و تفسیرات هر کس میتواند متفاوت باشد.
در این میان، در برخی روایات شیعیان، ظهور امام زمان به همراه تجلیات خاصی در هویت و شکل ظاهری ایشان همراه است که در ذهن شیعیان جایگاه خاصی دارد. اما به دلیل اینکه این مسئله در قرآن و حدیث وجود ندارد و فقط در روایات وجود دارد، نمیتوان به آن به عنوان یک حقیقت تاریخی مطلق نگریست.
دوران غیبت امام زمان
امام زمان در دوره حکومت عباسیان، چندین بار تهدید و خطر را تجربه کردند. در نهایت، به دلیل شرایط سخت و ظلم آمیز، پنهان شدند. بر اساس روایات دینی، به دلیل این که با پذیرش حکومت نمیتوانستند اهداف خود را دنبال کنند، دوران غیبت ایشان آغاز گردید.
در حقیقت، غیبت امام زمان یکی از جنبههایی است که از ویژگیهای شخصیتی ایشان به حساب میآید.
امام زمان (عج) در طول دوران زندگی خود دو غیبت داشتند: غیبت صغری و غیبت کبری.
در حال حاضر ایشان در دوران غیبت کبری خود به سر می برند.
در ادامه به طور اختصار، به توضیح این موارد می پردازیم.
نظرات شما عزیزان: