کد قالب کانون دهه کرامت

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 397
بازدید دیروز : 189
بازدید هفته : 9427
بازدید ماه : 9685
بازدید کل : 36440
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1403

شعار سال و عناوین روزهای دهه کرامت ۱۴۰۳ از سوی ستاد بزرگداشت دهه کرامت اعلام شد.

حقیقت معنایی شناخت حق معصومین در زیارت آنها

-حضرت معصومه(س)، دریایی از علم و بندهٔ واقعی پروردگار

شناخت حقش چیست؟ این است که ایشان جزء معصومین عالم است و با آن سن کم، دریای علم و دانش بودند؛ همچنین ایشان عبد به‌معنای واقعی پروردگار و از ایمان و اخلاق کامل بهره‌مند بودند. این شناخت حضرت معصومه(س) است، پس وقتی به زیارت او می‌روی، بدان و بفهم که زیارت یک خانم معمولی نمی‌روی؛ زیارت خانمی نمی‌روی که ارزش او فقط دختر امام معصوم است؛ او را بشناس! او آدم کاملی در بندگی، برخوردار از همهٔ ارزش‌های اخلاقی در اخلاق و دارای مقام عصمت بوده است؛ یعنی از وقتی چشمش را به زندگی باز کرد تا لحظه‌ای که در اینجا دفن شد، حتی فکر گناه هم به او هجوم نکرد! امام هشتم(ع) این را می‌فرمایند؛ البته وقتی بخواهیم جملهٔ حضرت را معنی کنیم، همین می‌شود: «مَنْ زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الْجَنَّةُ».

 

-شرط حرام بودن آتش جهنم بر زائر حضرت رضا(ع)

چنین جمله‌ای در زیارت خود حضرت رضا(ع) هم است. امیرالمؤمنین(ع) این روایت را فرموده‌اند که این هم روایت خیلی عجیبی است! من این روایت را اولین‌بار در کتیبه‌های صحن قدیم امام هشتم دیدم و هنوز هم هست. امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند: «سَتُدْفَنُ بَضْعَةُ مِنِّي بِأَرْضِ خُرَاسَانَ، مَنْ زَارَهُ عَارِفاً بِحَقِّهِ وَ حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَيَّ النَّارِ»؛ حالا آن زمان فقط امام مجتبی و ابی‌عبدالله(علیهما‌السلام) در دنیا بودند که امیرالمؤمنین این مطلب را فرمودند! زین‌العابدین(ع) هم هنوز به‌دنیا نیامده بود و امیرالمؤمنین(ع) با آن علم غیب و الهی‌شان فرمودند: پارهٔ تن من در زمین خراسان دفن می‌شود، کسی که او را زیارت کند، درصورتی‌که حق او را بشناسد، امام واجب‌الاطاعة و انسان کامل بداند، در ارزش‌های ایمانی و اخلاقی هم والاترین و بالاترین بداند و بداند که تأمین سعادتش در دنیا و آخرت به ارتباط اعتقادی و عملی با او بستگی دارد، اگر این‌گونه امام هشتم را زیارت کند، خداوند بدن او را بر آتش جهنم ممنوع می‌کند؛ یعنی اگر زائر حضرت رضا(ع) را در روز قیامت به هفت طبقهٔ جهنم بیندازند، مثل حضرت ابراهیم(ع) که در آتش نمرود نسوخت، زائر امام هشتم هم در جهنم نمی‌سوزد. البته زائر حضرت رضا(ع) را به جهنم نمی‌برند، ولی با این روایت امیرالمؤمنین(ع)، فرض بکنید که چهار نفر زائر امام هشتم را در محشر بگیرند و به هفت طبقهٔ جهنم بیندازند، خیلی شاد و سالم و سرحال بیرون می‌آید. زائر حضرت رضا(ع) بویی از عظمت ابراهیم(ع) در او پیدا می‌شود؛ چنان‌که خدا آتش نمرود را بر بدن حضرت ابراهیم(ع) ممنوع کرد که او را بسوزاند، به همان شکل هم، پروردگار آتش جهنم را بر زائر امام هشتم(ع) ممنوع می‌کند و نمی‌تواند زائر حضرت رضا(ع) را بسوزاند.

 

نگاهی به شخصیت حضرت معصومه(س) در زیارت‌نامهٔ ایشان

بعد از این چهار روایت، نگاهی گذرا به شخصیت حضرت معصومه(س) داشته باشیم؛ اگر بخواهیم نگاه عمقی به شخصیت حضرت معصومه(س) بیندازیم، با مطالبی که به فکر خود من می‌رسد و روایاتی که داریم، به‌نظر می‌رسد که یک ماهِ ماه رمضان هم نمی‌تواند جواب ما را بدهد و نمی‌توانیم کمال دقت را در شخصیت دختر موسی‌بن‌جعفر(ع) داشته باشیم. در متن زیارت حضرت معصومه(س) دورنمایی از شخصیتشان را می‌بینیم:

 

-سلام بر دختر رسول خدا(ص)

«السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ» این نَسَب فاطمهٔ معصومه(س) را دقت کنید و اینکه وجود مقدس او به چه منابع عظیم ملکوتی اتصال دارد! ما باید هر منبعی را جدا جدا بحث کنیم و بشناسیم، بعد بفهمیم دختر موسی‌بن‌جعفر(ع) از نظر شخصیتی در چه مقام و منزلتی است. «السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ» سلام بر تو، سلامتی دنیا و آخرت و امنیت بر تو ای دختر فرستادهٔ خداوند.

 

-سلام بر دختر امیرالمؤمنین(ع)

«السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ» سلام بر تو ای دختر امیرالمؤمنین، امنیت بر تو ای دختر کسی که از زمان آدم تا قیامت، لقب امیرالمؤمنین فقط ویژه اوست و به هیچ‌کس دیگر نمی‌شود امیرالمؤمنین گفت. لقب امیرالمؤمنین اختصاصی است که مربوط به پروردگار است و برای امیرالمؤمنین رقم زده است.

 

-سلام بر دختر فاطمه(س) و خدیجه(س)

«السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ فَاطِمَهَ وَ خَدِیجَهَ» سلام بر تو ای کسی که ریشه در وجود فاطمهٔ زهرا(س) و حضرت خدیجه(س) داری. حالا باید فاطمهٔ زهرا(س) را شناخت که حضرت معصومه(س) یک شاخهٔ وجودش است؛ باید خدیجهٔ کبری(س) را شناخت که حضرت معصومه(س) یک شاخه وجود این شجرهٔ طیبه است؛ یعنی خدا چه لطفی به فاطمهٔ زهرا(س) و خدیجهٔ کبری(س) داشته که فرزندی مثل فاطمهٔ معصومه را در نسل این دوتا قرار داده است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: میلاد ها